Відбувся Обласний математичний фестиваль для вчителів імені М. В. Остроградського

18­–19 травня 2024 р. на базі факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбувся ІІ (обласний) етап Обласного математичного фестивалю для вчителів ім. М. В. Остроградського. Фестиваль, який був проведений спільно з Полтавською академією неперервної освіти ім. М. В. Остроградського, спрямований на поширення інноваційних технологій навчання математики, сприяння підвищенню іміджу професії вчителя математики. Тематичні напрями фестивалю охоплюються інноваційні методи та методики викладання програмного та позапрограмного навчального матеріалу, підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання.

Учасників фестивалю привітала деканка факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки Тетяна Барболіна, яка зазначила, що сучасній українській школі надзвичайно потрібні висококваліфіковані, творчі вчителі математики, здатні не лише забезпечувати високу якість підготовки, але й запалити в учнях любов до точних наук. 

Матеріали й виступи конкурсантів – учителів математики закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти – оцінювало компетентне журі, до складу якого увійшли науковці ПНПУ імені В. Г. Короленка, методисти ПАНО ім. М. В. Остроградського та досвідчені вчителі математики Полтавської області.

У відбірковому турі учасники представляли відеорезюме з презентацією власних досягнень, інноваційні методичні розробки, а також виконували конкурсні завдання з фаху.

Під час фінального туру відбулися майстеркласи, участь у яких також взяли студенти факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки.

Усі конкурсанти виявили себе як творчі, талановиті, захоплені математикою вчителі, які активно вивчають та ефективно використовують сучасні освітні технології.

Найвищу оцінку журі отримали майстер-класи вчителя професійно-технічного училища № 26 м. Кременчук Оксани Москаленко (номінація «Популяризація математичних знань»), вчителя Опішнянського ліцею Опішнянської селищної ради Полтавської області Вікторії Панасенко (номінація «Розробка й упровадження технологічних інновацій навчання математики») та вчителя Ліцею №17 «Інтелект» Полтавської міської ради Євгенії Урсуляк (номінація «Якісна підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання з математики»).

Дякуємо всім учасникам фестивалю за плідну роботу, цікаві ідеї, змістовне спілкування і сподіваємося на подальшу співпрацю у напрямку підвищення якості математичної освіти.

You may also like...