У Всесвітній день якості на фізико-математичному факультеті обговорили питання академічної доброчесності

Формування культури академічної доброчесності є важливим складником системи забезпечення якості освіти. У Всесвітній день якості, який у 2022 році відзначається 10 листопада, на фізико-математичному факультеті відбувся науково-практичний семінар «Академічна доброчесність у наукових дослідженнях» для студентів факультету та магістрантів першого року навчання.

Зі вступним словом до учасників заходу звернулася декан факультету Тетяна Барболіна, яка наголосила на важливості дотримання принципів академічної доброчесності для забезпечення довіри суспільства до результатів наукової та освітньої діяльності.

Голова комісії з академічної доброчесності вченої ради Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Світлана Ленська охарактеризувала систему заходів, що здійснюються в університеті з метою створення доброчесного освітнього та академічного середовища. Світлана Василівна також звернула увагу на види порушень академічної доброчесності. Зацікавленість слухачів викликав аналіз конкретних ситуацій, пов’язаних із недотриманням принципів академічної доброчесності.

Директор бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха Валентина Орєхова звернула увагу на роль бібліографічної інформації у формуванні культури академічної доброчесності, правила добору наукових джерел, особливості технічної перевірки наукових джерел на унікальність. Також було розглянуто основні правила оформлення бібліографічних посилань.

Завершився семінар обговоренням практичних аспектів реалізації принципів академічної доброчесності у процесі підготовки кваліфікаційних робіт. Зичимо студентам плідних наукових ідей та успіхів у дослідницькій роботі.

You may also like...