У рамках тижня фізико-математичного факультету відбулася екскурсія студентів до кімнати-музею Григорія Ващенка

2 квітня 2021 р. студенти фізико-математичного факультету груп М-41, М-42 та Ф-41 відвідали (дистанційно) кімнату-музей Григорія Григоровича Ващенка у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка. Тематичну екскурсію «Григорій Ващенко – основоположник української національної педагогіки» підготувала і провела кандидат педагогічних наук, доцент кафедри загальної педагогіки та андрагогіки Наталія Пусепліна.

Організаторка заходу відзначила, що Григорій Ващенко – талановитий педагог і палкий патріот України, який охопив і розкрив майже всі найважливіші питання теорії виховання і дидактики з позицій християнської ідеології Любові, Правди, Краси, Милосердя, Совісті на широкому політичному та соціально-економічному тлі, у 1917–1933 рр. та 1940–1943 рр. працював у Полтавському вчительському інституті.

Наталія Пусепліна наголосила, що кімната-музей Григорія Ващенка входить до складу музейного комплексу, вона була створена викладачами кафедри педагогіки та урочисто відкрита на Педагогічному конгресі, присвяченому 130 роковинам від дня народження видатного педагога, 23 квітня 2008 р.

Впродовж онлайн-екскурсії студенти мали змогу ознайомитися із експозицією музею. Тут до кожного розділу дібрані цитати з доробку педагога, що найбільш точно характеризують особливості того чи того періоду його життя і творчості. Цікавою була також презентація педагогічного доробку Григорія Ващенка.

Кімната-музей видатного педагога Григорія Ващенка у ПНПУ імені В. Г. Короленка – спеціально організоване музейно-педагогічне середовище, метою якого є творча інтеграція усіх суб’єктів педагогічного процесу закладу вищої освіти, спрямована на підготовку вчителя до професійної діяльності на рівні сучасних вимог.

You may also like...