Співпраця кафедри політекономії з Регіональним фондом підтримки підприємництва по Полтавській області

21 травня 2021 р. викладачі кафедри політекономії Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка взяли участь в онлайн-презентації дослідження «Індекс євроінтеграційного економічного поступу: результати та рекомендації» у Полтавському  регіоні.

Захід відбувся в рамках проєкту «Індекс євроінтеграційного економічного поступу: посилення підтримки громадянського суспільства у впровадженні проєвропейських економічних реформ в регіонах України», що реалізується Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень та Асоціацією регіональних аналітичних центрів за сприяння Програми «МАТRA» Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Партнер проєкту в Полтавській області – Регіональний фонд підтримки підприємництва по Полтавській області на чолі із генеральним директором Ніною Кузьменко, яка є одним із зовнішніх стейкголдерів освітньо-професійних програм «Економіка» спеціальності 051 Економіка для підготовки бакалаврів та магістрів у ПНПУ імені В. Г. Короленка.

До презентації долучилися близько 20 учасників, серед яких підприємці, представники ОТГ Полтавського регіону, журналісти, науковці, громадські активісти.

Основну доповідь із результатами дослідження у Полтавському регіоні представила Ніна Кузьменко. Вона презентувала опис динаміки Індексу євроінтеграційного економічного поступу (далі – ІЄСП) в області та рейтинг регіону впродовж 2014-2019 років, аналіз сильних та слабких сторін в структурі ІЄСП регіону, опис тенденцій підтримки євроінтеграційного економічного поступу області та надала рекомендації Полтавській обласній державній адміністрації, Полтавській обласній раді, Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Полтавської ОДА, Управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА.

Під час презентації свої доповіді на теми «Маркетинг територій як чинник підтримки євроінтеграційного економічного поступу у Полтавському регіоні» та «Ціннісні основи євроінтеграційних процесів: регіональні пріоритети» представили завідувач кафедри політекономії Сергій Степаненко та доцент кафедри Олександр Сакало.

За результатами обговорення презентацій були намічені напрями подальшої співпраці між кафедрою політекономії ПНПУ імені В. Г. Короленка та Регіональним фондом підтримки підприємництва по Полтавській області.

You may also like...