Сергій Степаненко пройшов навчання у рамках проєкту «Школа лобізму»

28-29 жовтня 2021 р. у Полтаві Спілкою українських підприємців (СУП) у партнерстві із Центром міжнародного приватного підприємництва (CIPE) та Полтавською асоціацією бізнесу реалізувався освітній проєкт «Школа лобізму».

В рамках «Школи лобізму» були проведені навчальні тренінги для бізнесу, представників місцевої влади, науковців, громадських активістів. Наукову спільноту ПНПУ імені В. Г. Короленка на заході представляв завідувач кафедри політекономії Сергій Степаненко. Перед учасниками виступили Катерина Глазкова – виконавчий директор СУП, Андрій Єрашов – голова Аналітичного центру СУП, Оксана Олейнікова – директор представництва Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE), Геннадій Радченко – голова Комітету з промисловості та інфраструктури СУП.

У ході навчання учасники мали змогу сформулювати поняття лобізму та з’ясувати роль громадських організацій у його реалізації, порівняти ключові інструменти лобізму, визначити ефективність їх застосування на практиці; дізнатися, як працює адвокація на конкретних прикладах, окреслити актуальну бізнес-проблематику Полтавського регіону та сформувати план дій для просування порядку денного покращення місцевого бізнес-клімату.

Кожен учасник тренінгів отримав навчальні матеріали та був відзначений сертифікатом.

You may also like...