Сергій Степаненко опанував навчальну програму для представників низових самоорганізованих спільнот

Протягом грудня 2023 року завідувач кафедри політекономії Сергій Степаненко пройшов навчання за програмою для представників низових самоорганізованих спільнот та новостворених організацій громадянського суспільства (ОГС), яка була реалізована «Асоціацією сприяння самоорганізації населення». Метою програми є сприяння стійкості низових громадських ініціатив та їх інституціоналізації як ОГС у майбутньому.

До участі у проєкті були відібрані представники волонтерських та ветеранських організацій, лідери низових ініціативних груп та громадські активісти. Учасники мали змогу «прокачати» свої знання у таких сферах:

  • спільнодія: соціальна самоорганізація та засади діяльності ОГС;
  • основи проєктного управління;
  • фандрейзинг;
  • публічна комунікація та залучення громадян;
  • адвокація.

Програма реалізовувалася у форматі змішаного навчання і поєднувала дистанційні (онлайн) та очні (офлайн) заходи, а також самостійну роботу і практичні завдання для учасників. Зокрема, учасники проєкту взяли участь у двох навчальних онлайн-сесіях та трьох очних тренінгах у м. Києві, отримали можливості для обміну досвідом та професійні консультації з фахівцями із питань самоорганізації та громадської участі.

За підсумками тренінгового курсу учасники підвищили рівень власних громадянських компетентностей, опанували теоретичні та практичні основи соціальної самоорганізації, проєктного управління, фандрейзингу, публічної комунікації та адвокації, отримали відповідні сертифікати.

Знання та навички, що їх набув Сергій Степаненко за результатами даного проєкту, будуть реалізовані в освітній та науковій діяльності, а також використані для згуртування однодумців в рамках університетської спільноти та реалізації інтелектуального, організаційного й соціального потенціалу короленківців у громадському просторі.

You may also like...