Ректорка Університету Марина Гриньова та викладачі кафедри політекономії взяли участь у засіданні Координаційної ради та робочої групи з розробки Стратегії розвитку Полтавської міської територіальної громади

23 лютого 2023 р. у сесійній залі Полтавської міської ради відбулося перше засідання Координаційної ради та робочої групи з розробки Стратегії розвитку Полтавської міської територіальної громади до 2027 р.

З метою забезпечення сталого розвитку Полтавської міської територіальної громади на період 2023–2027 рр. розпорядженням міського голови Олександра Мамая було утворено Координаційну раду з розробки Стратегії розвитку Полтавської міської територіальної громади до 2027 р., в яку увійшла ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марина Гриньова, та робочу групу з розробки проєкту Стратегії розвитку Полтавської міської територіальної громади до 2027 р., до якої включено першого проректора Олексія Гуру, завідувача кафедри політекономії Сергія Степаненка, доцентів кафедри політекономії Бориса Шевченка та Тетяну Непокупну.

На спільному засіданні Координаційної ради та робочої групи слово мали перший заступник міського голови Валерій Пархоменко, програмна координаторка компоненту підтримки розвитку місцевого самоврядування та реформи децентралізації Програми розвитку ООН Олена Рудич, спеціалістка ПРООН із соціально-економічного розвитку Наталія Белюкіна, заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ольга Борисенко, керівниця Департаменту економіки й інвестицій Влада Співак, експертка ПРООН Олена Нижник, начальниця відділу стратегічного планування, моніторингу та промоцій управління стратегічного розвитку Департаменту економіки і інвестицій Ганна Люлька.

Під час засідання робочої групи з розробки проєкту Стратегії розвитку Полтавської міської територіальної громади до 2027 р. експертка Олена Нижник представила загальну методологію розроблення проєкту Стратегії розвитку Полтавської міської територіальної громади та результати кабінетного дослідження стану соціально-економічного розвитку Полтавської міської територіальної громади.

Також були визначені напрями і пріоритети роботи, а також терміни, упродовж яких робоча група має зібрати дані та провести аналітичне лослідження основних тенденцій і проблем соціально-економічного розвитку громади, здійснити аналіз розвитку територіального простору громади, дослідити зовнішнє середовище та оцінити можливості громади, сформулювати стратегічне бачення розвитку громади, провести SWOT-аналіз та розробити SWOT-матрицю, проаналізувати переваги, виклики і ризики та виконати чимало інших завдань, які сприятимуть підготовці проєкту Стратегії та його винесенню на розгляд і погодження Координаційній раді.

До складу робочої групи групу також увійшли представники виконавчого комітету, бізнесових кіл, внутрішньо переміщених осіб, громадських, релігійних та молодіжних організацій, політичних партій різного спрямування, фахівців з планування розвитку. Робоча група буде працювати постійно упродовж наступних восьми місяців на засадах повної добровільності та в інтересах громади.

You may also like...