Профорієнтаційна та просвітницька діяльність кафедри політекономії

З ініціативи кафедри політекономії впродовж тижня (22.03–26.03.21 р.) в університеті відбулася низка заходів у рамках міжнародного проєкту Global Money Week (Всесвітнього тижня грошей).

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) – щорічна міжнародна інформаційна кампанія з фінансової грамотності для дітей і молоді.

Тиждень фінансової грамотності розпочався з онлайн-тестування, під час якого студенти університету могли перевірити свій рівень фінансової обізнаності.

23 березня 2021 р. відбулася нумізматична виставка «З історії грошей». Вона була створена на основі приватних нумізматичних і боністичних колекцій Сергія Степаненка, Тетяни Непокупної та Олени Годзь і включала чимало цікавих експонатів, наприклад, монети царської Росії, паперові гроші часів німецької окупації України, тощо. Відвідувачі мали змогу прослухати мінілекцію Сергія Степаненка про історію розвитку грошей на українських теренах, а також взяти участь у круглому столі «Розвиток грошової системи України».

24 березня відбулася інтелектуальна гра на економічну та фінансову тематику у форматі популярної «Своєї гри». У змаганні взяли участь студенти-економісти І, ІІ і ІІІ курсів денної та заочної форм навчання, а переможницею стала студентка групи Е-31 Анастасія Щербина.

Наступним заходом став тренінг «Особистий/сімейний бюджет – балансування доходів та видатків». Під час зустрічі відбулася економічна гра «Доходи і витрати сім’ї». Студенти різних освітніх програм тренувалися планувати сімейний бюджет, розраховувати частки витрат на різні потреби і коригувати потреби відповідно до доходів та ситуації.

Завершили тиждень фінансової грамотності в університеті круглий стіл та лекція-тренінг «Фінансова безпека та шахрайство» за участі Вікторії Кучугури, випускниці освітньої програми «Економіка» 2018 р., спеціаліста з обслуговування клієнтів АТ КБ ПРИВАТБАНК.

З огляду на карантинні обмеження всі заходи в рамках проєкту Global Money Week, крім нумізматичної виставки, відбувалися у дистанційній формі.

Марафон профорієнтаційних та просвітницьких заходів викладачі кафедри політекономії продовжили 31 березня з нагоди Дня кафедри в рамках тижня фізико-математичного факультету. Зорганізували та провели у дистанційному форматі ряд просвітницьких заходів для студентів освітньої програми «Економіка»: кейс-змагання з інтелектуальної власності (Сергій Степаненко); круглий стіл «Україна у сучасному світі: геополітичні та безпекові виклики» (модератор зустрічі – Олександр Сакало), семінар-практикум «Податки і податкова культура» (Борис Шевченко).

Кафедра політекономії дякує за плідну роботу, цікаве та змістовне спілкування всім учасникам і сподівається на зустріч наступного року – вже в очному форматі!

You may also like...