100 років славетного поступу: фізико-математичний факультет відсвяткував ювілей

19 листопада 2019 р. у міському Будинку культури відбулось урочисте зібрання з нагоди 100-річчя фізико-математичного факультету ПНПУ імені В. Г. Короленка. На свято завітали співробітники, випускники і нинішні студенти університету й почесні гості.

У вітальному слові ректор Микола Степаненко зауважив:

У кожного своя доля, у кожного свій життєпис. Фізико-математичному факультетові поталанило, бо його обходили різні ідеологічні знамення часу. Він не реагував так, як історичний або філологічний, на виклики дня. Бо там була наука, фундована на всесвітніх законах і постулатах, – фізика і математика. Я думаю, що кожен, хто навчався на цьому факультеті, втішений, що обрав саме цю стезю. Факультет дав вам надійні крила, і ви утвердилися в житті, сіючи розумне, добре й вічне. Так само можуть порадіти й нинішні студенти. Ваші зусилля та наполегливість неодмінно посприяють у житті. Ми знаємо, що у фізико-математичного факультету попереду – велична дорога. Тож нехай наступні сторіччя будуть усіяні славою, звитягами і перемогами в ім`я України

Привітали зі святом короленківців почесні гості: директор департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації Олена Харченко, заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко, начальник управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради Юрій Матвієнко й учасники V Всеукраїнської науково-практичної конференції «Особистісно орієнтоване навчання математики: сьогодення і перспективи», що цими днями відбувається в університеті.

Дорогий мій, рідний, коханий факультет. Волів би зараз сидіти поруч із викладачами. Я щиро радію успіхам фізмату і такій поважній даті – 100 літ. На такому підґрунті факультет, думаю, існуватиме ще не одне сторіччя. Поки фізичні закони діють, доти фізмат випускатиме кращих учителів для полтавських (і не тільки) шкіл,

– зазначив Юрій Матвієнко, випускник і викладач факультету.

Із нагоди 100-літнього ювілею колектив факультету відзначили нагрудними знаками, почесними грамотами і подяками Міністерства освіти і науки, Національної академії педагогічних наук, Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавської обласної ради, Полтавської міської ради та Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка. А мистецьким подарунком для всіх присутніх стали виступи народного ансамблю танцю «Весна», гурту «Краяни»,  ансамблю народного танцю «Візерунки», народного ансамблю сучасного балету «Марія», ансамблю народної пісні «Коза-дереза» і співака Володимира Раковського.

You may also like...