На факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки вшанували пам’ять загиблих захисників України

13 вересня 2023 р. у рамках відзначення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка на факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки відбувся національно-патріотичний захід із залученням ветеранів війни,  військової служби, які захищали суверенітет і територіальну цілісність України.

Зі вступним словом до учасників заходу звернувся перший проректор ПНПУ імені В. Г. Короленка Олексій Гура, який відзначив, що патріотичний дух, який панує в університеті, спонукав багатьох короленківців зі зброєю в руках стати на захист рідної землі, звернув увагу на значимість вшанування пам’яті загиблих захисників України.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять загиблих захисників України, серед яких викладачі, випускники та студенти університетської спільноти.

Начальник центру підготовки офіцерів запасу університету, доцент кафедри загальної педагогіки та андрагогіки Іван Кравченко наголосив на необхідності систематичної, послідовної підготовки молоді до захисту Батьківщини, а також на актуальності навчання на військовій кафедрі нашого університету.

Також до студентів звернувся начальник відділу по роботі з особовим складом, учасник бойових дій з 2014 року однієї із військових частин Полтавського гарнізону, який наголосив на важливості і значенні Сил Оборони для захисту України, розкрив конкретні приклади мужності і героїзму українців у боротьбі з агресором, а також відповів на багаточисленні запитання студентів.

Під час проведення національно-патріотичного заходу студенти із зацікавленістю переглянули документальні кадри боротьби славетних Збройних Сил України за рідну землю.

You may also like...