Ліцеїсти фізико-математичного профілю Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського долучилися до заходів Тижня факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки

1 квітня 2024 року ліцеїсти фізико-математичного профілю КЗ «Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського Полтавської міської ради Полтавської області» долучилися до заходів Тижня факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки.

Із вітальним словом до ліцеїстів звернулася ректорка університету професорка Марина Гриньова, яка запросила ліцеїстів вступати на освітні програми Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка. Деканка факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки професорка Тетяна Барболіна розповіла про переваги навчання та особливості освітніх програм факультету, цікаве студентське життя і перспективи працевлаштування здобувачів освіти.

Навчально-розважальну вікторину «Зорепад» провели студенти Юлія Білецька і Назар Денисенко під керівництвом доцента Олексія Хорольського. Ліцеїстів чекали цікаві запитання про зодіакальні сузір’я, планети, супутники і малі тіла Сонячної системи, про Сонце і зорі, про нашу Галактику і Всесвіт, про визначних українців, які вписали своє ім’я в історію підкорення космосу. Учнів запросили взяти участь у Всеукраїнських читаннях, присвячених пам’яті Ю. В. Кондратюка, які щороку у кінці червня відбуваються на факультеті.

Наступною локацією стали фізичні цікавинки «Світ фізичних відкриттів», які провів студент Олександр Груба під керівництвом доцента Олега Саєнка. Ліцеїсти мали можливість спостерігати за оригінальними фізичними дослідами і спробувати дати фізичне пояснення явищам, які вони спостерігали. Проблемні запитання вимагали від ліцеїстів спостережливості та креативного нестандартного мислення.

Насамкінець ліцеїсти подякували викладачам і деканці факультету за цікаві заходи та приємно і корисно проведений час. А ми запрошуємо ліцеїстів приєднатися до спільноти Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка та розкрити свій науковий потенціал на факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки!

You may also like...