Година куратора у магістрантів фізико-математичного факультету

11 травня 2022 року відбулися онлайн-зустрічі магістрантів зі своїми кураторами. Основна тематика зустрічей стосувалися питань академічної доброчесності та недопущення академічного плагіату при виконанні магістерських кваліфікаційних робіт. Куратори Оксана Москаленко, Григорій Кузьменко, Олена Кривцова наголосили, що дотримання академічної доброчесності здобувачами передбачає, зокрема, самостійне виконання завдань, посилання на джерела інформації у разі використання ідей, надання достовірної інформації про результати власної навчальної діяльності.

Академічний плагіат, фальсифікація, фабрикація, інші види порушень академічної доброчесності є неприйнятними у кваліфікаційній роботі студента.

У ході бесіди було обговорено допустимий відсоток схожості та правила коректних посилань на джерела інформації. Наголошено на необхідності дотримання здобувачами вимог «Методичних рекомендацій щодо організації, виконання та захисту кваліфікаційних (бакалаврських/магістерських) робіт у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка».

Також під час зустрічей обговорювалися правила поведінки в небезпечних ситуаціях, поточні питання організації навчання. Магістранти також отримали від кураторів відповіді на актуальні питання.

You may also like...