12 квітня – Всесвітній день космонавтики

2021 рік – ювілейний в історії космонавтики. 60 років тому Ю.О. Гагарін здійснив перший у світі пілотований космічний політ. Ця подія стала кульмінацією тривалих пошуків, відкриттів, експериментів.

Для першого космонавта Землі торували шлях люди, імена яких нині знані в усьому світі: К.Е. Ціолковський, Ф.А. Цандер і український учений, полтавець за народженням Ю.В. Кондратюк (О.Г. Шаргей) (1897-1942).

Як складалася доля самого генія з Полтави? Якими шляхами він йшов до відкриттів? Що надихало його, а що ставало перешкодою? Яке значення для майбутнього людства мають і ще будуть мати його ідеї і пропозиції? Відповідь на ці та інші запитання спробували дати автори документального фільму «Юрій Кондратюк. Траєкторія безсмертя» (телевізійна студія ЛТАВА, 2012 р.).

У рамках святкування Всесвітнього дня космонавтики на фізико-математичному факультеті викладачами кафедри загальної фізики і математики (Саєнко О., Хорольський О.) було організовано перегляд і обговорення цього фільму зі студентами першого курсу.

You may also like...