Викладачі кафедри загальної педагогіки та андрагогіки вдосконалюють свою викладацьку майстерність

27 серпня 2022 р. докторка педагогічних наук Олена Ільченко та докторка педагогічних наук Леся Петренко взяли участь у Всеукраїнській науковій конференції «Оптимізація процесів навчання в умовах воєнного стану», зокрема у тренінгу «Освітні платформи та цифрові застосунки. Розвиток предметно-методичної компетентності».

Під час конференції було обговорено стан та актуальні питання розвитку інформаційно-цифрової компетентності, зазначено, що вона є однією з важливих компетентностей у концепції Нової української школи і розглядається як впевнене, а водночас критичне застосування інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) для створення, пошуку, обробки, обміну інформацією на роботі, у публічному просторі та приватному спілкуванні.

Формування цифрової компетентності майбутнього вчителя передбачає використання новітніх цифрових засобів, вміння створювати відповідне середовище для своїх учнів, знати шляхи та засоби безпечного поводження в мережі Інтернет, а також уміти захищати особисту інформацію у цифровому просторі.

You may also like...