Сергій Степаненко в рамках реалізації Швейцарсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» пройшов навчання із управління проєктами

З 1 листопада по 5 грудня 2020 р. завідувач кафедри політекономії Сергій Степаненко опановував програму електронного курсу «Управління проєктами місцевого розвитку-10». Навчання відбувалось на вебплатформі «Спільнота практик: сталий розвиток» в рамках реалізації Швейцарсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO (https://udl.despro.org.ua/).

Навчальний курс включав теоретичну та практичну складові. У теоретичному блоці учасники мали змогу осягнути загальні засади управління проєктами у публічній сфері, визначити основні компетентності проєктного менеджера, з’ясувати основні віхи підготовки концепції проєкту, проаналізувати основні ресурси, джерела фінансування та ризики проєкту, дізнатись про важливі характеристики валідації та презентації, моніторингу та оцінювання проєкту, окреслити особливості функціонування проєктного офісу.

Рис 1.jpg

Під час практикуму учасники мали змогу розробити концепцію проєкту місцевого розвитку та подати її на взаємооцінювання, виступити в ролі експертів з оцінювання концепцій, презентувати проєкт під час онлайн-конференції. На оцінювання була представлена концепція «Молодіжний клуб бізнес-освіти», яка здобула схвальні відгуки та доволі високі оцінки від інших учасників, були висловлені цінні пропозиції для подальшого удосконалення проєкту.

Рис 2.jpg

За результатами навчального курсу учасники здобули та удосконалили компетентності у сфері управління проєктами, реалізували можливості комунікації та обміну досвідом із колегами – практиками та експертами у Спільноті практик, отримали неоціненний досвід, який стане кожному у пригоді під час поширення практик проєкт-менеджменту у своїх організаціях.

You may also like...